


Tassen en accessoires uit Cambodja
Gemaakt van bijzondere materialen die normaal gesproken op de vuilnisbelt terecht komen, zoals oude scooterzadels en melk- en fruitsappakken. De werkplaats – waar deze tassen worden gemaakt – telt inmiddels ca. 110 werknemers, waarvan 80% vrouw. Zij werken daar onder zeer goede arbeidsomstandigheden. Zij krijgen tweemaal het minimumloon uitbetaald, hebben recht op vakantiedagen om hun families die soms heel ver weg wonen te kunnen opzoeken. Ook zorgverzekering is voor hen geregeld



Telefoontasjes uit India. In de leer industrie ontstaan bij de productie van leren producten veel resten. Juist van deze resten worden de tassen gemaakt, waardoor de hoeveelheid afval wordt beperk. De tassen worden met veel vakmanschap in India gemaakt. Doordat de tassen zijn gemaakt van resten leer zijn ze niet alleen kleurrijk, maar ook uniek.
Tassen van Happy Lona uit India
De meeste producten zijn handgemaakt in kleine ateliers, waar ervaren ambachtslieden met simpele middelen de mooiste producten maken. Er wordt niet met kinderen gewerkt en de arbeidsomstandigheden zijn goed.
Happy Lona producten zijn allemaal gemaakt van natuurlijke materialen, zoals, leer, suède, wol en zijde van de allerbeste kwaliteit.



Deze tassen zijn gemaakt door Leah en haar team in Chiang Mai, Thailand. De stof is met de hand gezeefdrukt en de bandjes zijn van leer. De binnenkant is mooi bijpassend van kleur.



Mutsen en haarbanden uit Nepal
Wollen omslagdoeken uit India
Portemoneetjes uit Cambodja



Diverse sjaals
Deze sjaals komen uit Nepal, India en Thailand en zijn gemaakt van diverse materialen, zoals wol, katoen, maar ook zijde. In de winkel verkopen wij sjaals in allerlei afmetingen; vanaf kleine tot en met omslagdoeken.



Handig zijn deze opvouwbare tasjes uit Kenia. Altijd handig om bij de hand te hebben.



Met Healthy Seas Socks red je de zee door zachte en comfortabele sokken te kopen. Healthy Seas Socks worden namelijk deels gemaakt van oude visnetten. Deze zogenaamde ghost nets worden achtergelaten of verloren in de oceaan. Door ze op te duiken krijgen koralen weer de kans om op de bodem te groeien, blijven zeedieren er niet in hangen en voorkomen we extra plastic soep. Ze zijn er voor dames, heren en kinderen.